nedeľa 22. novembra 2020

Šalát z tepelne upravenej červenej repy

Ja som si červenú repu zamilovala. Zistila som, že vhodným dochutením z nej môžete pripravoť kopec chutných a zdravých jedál. Tento šalát pripravujem zvyčajne na večeru.

POTREBUJEME (na 2-3 porcie) : 

2 veľké upečené (uvarené) a očistené červené repy
1 šalotka alebo červená cibuľa
soľ
korenie
olivový olej
balzamikový ocot alebo balzamiková redukcia
ryžový ocot (alebo citrónová šťava)
sterilizovaná kukurica (voliteľné)
tuniak vo vlastnej šťave 
jarná cibuľka na posypanie

PRÍPRAVA :

Tepelne upravenú a očistenú cviklu (odporúčam pripraviť deň vopred) pokrájame na malé kocky, ochutíme soľou, korením a zálievkou z olivového oleja, balzamika a octu (citrónovej šťavy), premiešame, pridáme oplnkové suroviny podľa chuti - nám najviac chutí so sterilizovanou kukuricou a s tuniakom.


verzia s tuniakom

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Zapekaný baklažán

  Baklažán v chladničke bol už tesne pred skonaním a keďže ja iba veľmi nerada mrhám potravinami, tak som rozmýšľala čo chutné a k tomu aj r...