Ja som si červenú repu zamilovala. Zistila som, že vhodným dochutením z nej môžete pripravoť kopec chutných a zdravých jedál. Tento šalát pripravujem zvyčajne na večeru.
POTREBUJEME (na 2-3 porcie) :
2 veľké upečené (uvarené) a očistené červené repy
1 šalotka alebo červená cibuľa
soľ
korenie
olivový olej
balzamikový ocot alebo balzamiková redukcia
ryžový ocot (alebo citrónová šťava)
sterilizovaná kukurica (voliteľné)
tuniak vo vlastnej šťave
jarná cibuľka na posypanie
jarná cibuľka na posypanie
PRÍPRAVA :
Tepelne upravenú a očistenú cviklu (odporúčam pripraviť deň vopred) pokrájame na malé kocky, ochutíme soľou, korením a zálievkou z olivového oleja, balzamika a octu (citrónovej šťavy), premiešame, pridáme oplnkové suroviny podľa chuti - nám najviac chutí so sterilizovanou kukuricou a s tuniakom.
verzia s tuniakom |
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára