nedeľa 22. novembra 2020

KARFIOLOVÁ ROLÁDA

Raz som robila pečený karfiol a zvyšok čo mi zostal som si chcela predvariť na ďalšie použitie - ale zabudla som naň a uvarila som ho až "na smrť". Na nič súce už nebol použiteľný, tak som sa rozhodla, že urobím slanú karfiolovú roláduJe chutná teplá aj studená, takže pokojne môžete podávať aj ako menej tradičné pohostenie na rodinnú oslavu. 



POTREBUJEME (na 1 roládu, asi 2-4 porcie) :

1/2 karfiolu uvareného do mäkka
2 PL rozmixované ovsené vločky
1 menšie vajce
soľ
čerstvo mleté čierne korenie
50 g strúhaný syr (ja som použila údený)
bylinky podľa chuti

na náplň :  šunka, syr, paradajkový pretlak alebo sugo, bylinky, ...

PRÍPRAVA :

Karfiol rozpučíme a vytlačíme z neho prebytočnú vodu. Pridáme vajíčko, rozmixované ovsené vločky, soľ, korenie, bylinky podľa chuti (ja som použila čerstvý tymián), syr, zmiešame a rovnomerne rozotrieme na pekáč vyložený papierom na pečenie na hrúbku asi 3-4 mm - mne vyšiel obdĺžnik cca 35 x 25 cm). Šupneme do rúry zohriatej na 220°C a pečieme asi 10 minút, pokiaľ nie je vrch zapečený - ja som 3 minúty pred koncom prepla na funkciu gril a zapiekla som zvrchu. Vyberieme von, necháme pár minúť chladnúť, potrieme paradajkovým pretlakom, vhodné je aj sugo na cestoviny, príp. aj kečup, obložíme podľa chuti a možností chladničky či špajze 😁 - ja som dala čerstvú bazalku, plátkový syr a vysokopercentnú šunku. Pomocou papiera zvinieme do rolády, môžeme posypať syrom a v rúre (190°C) pečieme ešte 10-12 minút. Necháme trocha schladnúť, pokrájame a podávame. Je výborná teplá aj studená. Ja som dnes zvolila ako prílohu batatové pyré s parmezánom a bola to dobrá voľba 😉. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Zapekaný baklažán

  Baklažán v chladničke bol už tesne pred skonaním a keďže ja iba veľmi nerada mrhám potravinami, tak som rozmýšľala čo chutné a k tomu aj r...