Veľmi rada skúšam recepty z iných národných kuchýň - a toto bolo veľké prekvapenie. Nikdy by ma nenapadlo, že trocha voňavého korenia a pár olív tak dokáže oživiť klasické varené vajíčka. Je to jednoduché a chutné jedlo, vhodné ako rýchle raňajky alebo večera. Hotové do 20 minút ak rátam aj varenie vajíčok.
POTREBUJEME (na jednu porciu) :
2 vajíčka uvarené natvrdo alebo "na hniličku"
1-2 PL panenský olivový olej
1-2 ks jarná cibuľka
rímska rasca asi 1/4 ČL alebo podľa chuti (použite určite rímsku, nie klasickú)
soľ
korenie
chilli (čerstvá chilli paprička alebo sušené chilli)
petržlenová vňať
olivy (voliteľné)
PRÍPRAVA :
Vajíčka očistíme a pokrájame na menšie kúsky. Vňať a jarnú cibuľku očistíme a pokrájame nadrobno. Všetky suroviny opatrne zmiešame a hneď podávame, s hriankou alebo s maslovým chlebíkom a čajom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára