nedeľa 22. novembra 2020

YUMURTA PIYAZI ... turecký vajíčkový šalát

Veľmi rada skúšam recepty z iných národných kuchýň - a toto bolo veľké prekvapenie. Nikdy by ma nenapadlo, že trocha voňavého korenia a pár olív tak dokáže oživiť klasické varené vajíčka. Je to jednoduché a chutné jedlo, vhodné ako rýchle raňajky alebo večera. Hotové do 20 minút ak rátam aj varenie vajíčok.

POTREBUJEME (na jednu porciu) :

2 vajíčka uvarené natvrdo alebo "na hniličku"
1-2 PL panenský olivový olej
1-2 ks jarná cibuľka
rímska rasca asi 1/4 ČL alebo podľa chuti (použite určite rímsku, nie klasickú)
soľ
korenie
chilli (čerstvá chilli paprička alebo sušené chilli)
petržlenová vňať 
olivy (voliteľné)

PRÍPRAVA :

Vajíčka očistíme a pokrájame na menšie kúsky. Vňať a jarnú cibuľku očistíme a pokrájame nadrobno. Všetky suroviny opatrne zmiešame a hneď podávame, s hriankou alebo s maslovým chlebíkom a čajom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Zapekaný baklažán

  Baklažán v chladničke bol už tesne pred skonaním a keďže ja iba veľmi nerada mrhám potravinami, tak som rozmýšľala čo chutné a k tomu aj r...