Úžasná chuť, úžasná vôňa, jednoduchá príprava a minimum špinavého riadu. Skvelé jedlo z jedného pekáča, ktoré môžete podávať aj samotné aj ako prílohu k pečenému mäsku - takže ak máte doma mäsožrútov aj vegetariánov, uspokojíte všetkých.
Vizuálne si možno poviete - rôznorodá zmes zeleniny, zemiakov a syra, ale chuťovo je to jedno skvostné jedlo.
POTREBUJEME (na 4-6 porcií) :
1 kg zemiakov
2-3 PL kvalitného olivového oleja
soľ
čerstvo mleté čierne korenie
čerstvé alebo sušené bylinky (oregano, tymián)
šťava z jedného citróna
3 väčšie mrkvy
3 červené cibule
1 hlavičku cesnaku
4-6 paradajok alebo 1 balenie cherry paradajok
hrsť čiernych olív (alebo podľa chuti)
200 g slaného syra (Feta, Balkánsky syr, ...)
PRÍPRAVA :
Očistíme a na menšie kusy pokrájame zemiaky. Dáme do misy, pridáme soľ, korenie, citrónovú šťavu, premiešame a necháme pol hodinku odpočívať. Medzitým očistíme mrkvu, cibuľu a cesnak. Mrkvu nakrájame na kolieska, cibuľu na osminky. Na pekáč dáme olivový olej, zemiaky aj so šťavou, mrkvu, cibuľu a cesnak, posypeme oreganom a tymiánom, premiešame, pokvapkáme olivovým olejom a vložíme do rúry vyhriatej na 190°C. Pečieme 25 minút, občas premiešame. Pridáme olivy a pokrájané paradajky a pečieme ešte 10 minút. Nakoniec na vrch rovnomerne rozdrobíme slaný syr a zapečieme pár minút pokiaľ sa syr nezačne topiť. Delikatesaaaaaa.
![]() |
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára