sobota 21. novembra 2020

Svieži pomarančovo - fenyklový šalát

Som tento týždeň doma, preto mám viac času na skúšanie nových receptov. A dnes sa mi darilo  -  vyskúšala  som  novú nátierku z kešu orieškov a aj tento svieži šalát  z knihy Martina "Pyca" Rauscha, v tak trocha netradičnej kombinácii,ktorý sa skvelo hodí ku grilovaným rybám alebo mäsu.


POTREBUJEME (na 2-4 porcie) :

2 menšie alebo jednu veľkú hľuzu čerstvého fenyklu
2 pomaranče
1-2 hrste čerstvý baby špenát
1 PL kapary

na dresing :

1-2 PL olivový olej
1 ČL med
šťava z polovice pomaranča
soľ
korenie
1/2 ČL dijonskej horčice
čerstvý kôpor

PRÍPRAVA :

Pripravíme si dresing zmiešaním všetkých surovín. Fenykel očistíme od vrchných častí, odrežeme spodnú a vrchnú horkú časť a pokrájame na tenké mesiačiky. Pomaranče ošúpeme a ostrým nožom vyrežeme mesiačiky bez bielej šupky (polovicu pomaranča necháme vcelku na šťavu). Vo väčšej mise zmiešame pokrájaný fenykel, baby špenát a kúsky pomaranča, polejeme dresingom a zľahka premiešame. Jednotlivé chute idú k sebe výborne. Šalátik je svieži a chutný - ja som ho robila k pečenej rybke a batátom so špenátom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Zapekaný baklažán

  Baklažán v chladničke bol už tesne pred skonaním a keďže ja iba veľmi nerada mrhám potravinami, tak som rozmýšľala čo chutné a k tomu aj r...