Nemám príliš rada strukoviny a teraz ich už ani veľmi nemôžem jesť. Ale keďže stále sa píše a hovorí aké sú zdravé a prospešné pre organizmus, snažím sa ich zaradiť do jedálnička aspoň občas. Recept ma zaujal kombináciou surovín, ktorá je pomerne netradičná.
POTREBUJEME (na dve porcie) :
200 g šošovice
2 menšie uvarené červené repy
1 ČL červeného balzamikového octu
1 šalotka alebo červená cibuľa pokrájaná na drobno
soľ
korenie
šťava z 1/2 limetky
3 PL olivový olej
hrsť čerstvých čučoriedok
2 PL posekaných pistácií (nesolených) alebo iných orechov
PRÍPRAVA :
Šošovicu uvaríme klasickým spôsobom. Na troche olivového oleja opečieme nadrobno pokrájanú šalotku alebo červenú cibuľu, pridáme balzamikový ocot, necháme odpariť, vložíme uvarenú pokrájanú cviklu, 2-3 minuty restujeme, osolíme a okoreníme. V miske zmiešame 1-2 PL olivového oleja so šťavou z 1/2 limetky, soľou, čiernym korením a nalejeme na uvarenú a scedenú šošovicu, premiešame. Podávame s cviklou, posekanou koriandrovou alebo petržlenovou vňaťou, čerstvými čučoriedkami, posypané sekanými pistáciami alebo orechmi. Ja som si pridala aj štipku slaného syra, ktorý mám veľmi rada a rada ho kombinujem najmä so zeleninou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára