sobota 21. novembra 2020

Šošovicový šalát s cviklou a čučoriedkami

Nemám príliš rada strukoviny a teraz ich už ani veľmi nemôžem jesť. Ale keďže stále sa píše a hovorí aké sú zdravé a prospešné pre organizmus, snažím sa ich zaradiť do jedálnička aspoň občas.  Recept  ma zaujal  kombináciou  surovín, ktorá je pomerne netradičná. 


POTREBUJEME (na dve porcie) :

200 g šošovice 
2 menšie uvarené červené repy
1 ČL červeného balzamikového octu 
1 šalotka alebo červená cibuľa pokrájaná na drobno
soľ
korenie
šťava z 1/2 limetky 
3 PL olivový olej
hrsť čerstvých čučoriedok
2 PL posekaných pistácií (nesolených) alebo iných orechov

PRÍPRAVA :

Šošovicu uvaríme klasickým spôsobom. Na troche olivového oleja opečieme nadrobno pokrájanú šalotku alebo červenú cibuľu, pridáme balzamikový ocot, necháme odpariť, vložíme uvarenú pokrájanú cviklu, 2-3 minuty restujeme, osolíme a okoreníme.  V miske zmiešame 1-2 PL olivového oleja so šťavou z 1/2 limetky, soľou, čiernym korením a nalejeme na uvarenú a scedenú šošovicu, premiešame. Podávame s cviklou, posekanou koriandrovou alebo petržlenovou vňaťou, čerstvými čučoriedkami, posypané sekanými pistáciami alebo orechmi. Ja som si pridala aj štipku slaného syra, ktorý mám veľmi rada a rada ho kombinujem najmä so zeleninou.
 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Zapekaný baklažán

  Baklažán v chladničke bol už tesne pred skonaním a keďže ja iba veľmi nerada mrhám potravinami, tak som rozmýšľala čo chutné a k tomu aj r...