Toto je jeden z tých receptov, pri ktorom som mala obavy, či bude jedlý, pretože baklažán nepatril k našim obľúbeným druhom zeleniny.
Ale práve preto boli recepty z neho pre mňa výzvou - snažila som sa nájsť recepty, ktoré nás oslovia svojou chuťou. Nakoniec sme si baklažán obľúbili a pripravujem ho pomerne často - aj vďaka tomuto receptu.
POTREBUJEME (na cca 2-3 porcie) :
1 baklažán
1 PL olivový olej
1 PL červený balzamikový ocot
soľ
čerstvo mleté čierne korenie
na šalát :
rukola
cherry paradajky
šťava z 1/2 citróna
soľ
korenie
štipka cukru
1 ČL horčice alebo 1/2 ČL dijonskej horčice
trocha vody
PRÍPRAVA :
Baklažán nakrájame na kúsky o rozmere cca 1,5 x 1,5 cm, ktoré nasypeme v jednej vrstve na plech vystlaný papierom na pečenie. Pofŕkame olivovým olejom a balzamikom, osolíme, okoreníme a premiešame. Pečieme v rúre vyhriatej na 190°C cca 30-35 minút do zhnednutia. Cherry paradajky prekrojíme na polovice a rýchlo opečieme na rozpálenej panvici. Dresing pripravíme zmiešaním všetkých surovín. Pred podávaním polejeme rukolu s dresingom a premiešame, pridáme opečené cherry paradajky a upečený baklažán, pokvapkáme olivovým olejom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára