Sladká hruška a slaný syr tvorí dokonalú chuťovú kombináciu, aj keď koľko ľudí toľko chutí - nie každému musí kombinácia ovocia a zeleniny sedieť. Ja som si za posledné roky túto kombináciu veľmi obľúbila. Je to jednoduché a rýchle jedlo, ktorým určite zabodujete u milovníkov ovocno-zeleninových dobrôt.
POTREBUJEME (na jednu porciu) :
1 hrušku (nie príliš mäkkú)
1-2 hrste šalátu podľa chuti (ja som použila čo dom dal - čerstvý baby
špenát, mladé cviklové listy, portulaku zeleninovú)
15 - 20 g syra s modrou plesňou (Niva, Gorgonzola, ...)
na dresing :
1 ČL olivový olej
1/2 ČL citrónovú šťavu
1/2 ČL dijonskú horčicu
1/2 ČL medu
soľ
korenie
PRÍPRAVA :
Hrušku aj so šupou (s očistenou sa zle pracuje a po tepelnej úprave je príliš krehká) pokrájame asi na 3/4 cm plátky, ktoré prekrojíme na polovice a opečieme na sucho na grilovacej alebo inej panvici. Suroviny na dresing zmiešame .. na tanier dáme šalát, opečené hrušky, posypeme rozdrobeným syrom a pokvapkáme dresingom a podávame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára