sobota 21. novembra 2020

Šalát s grilovanou hruškou.

Sladká hruška a slaný syr tvorí dokonalú chuťovú kombináciu, aj keď koľko ľudí toľko chutí - nie každému musí kombinácia ovocia a zeleniny sedieť. Ja som si za posledné roky túto kombináciu veľmi obľúbila. Je to jednoduché a rýchle jedlo, ktorým určite zabodujete u milovníkov ovocno-zeleninových dobrôt.




POTREBUJEME (na jednu porciu) :

1 hrušku (nie príliš mäkkú)
1-2 hrste šalátu podľa chuti (ja som použila čo dom dal - čerstvý baby 
       špenát, mladé cviklové listy, portulaku zeleninovú) 
15 - 20 g syra s modrou plesňou (Niva, Gorgonzola, ...)

na dresing :

1 ČL olivový olej
1/2 ČL citrónovú šťavu
1/2 ČL dijonskú horčicu
1/2 ČL medu
soľ
korenie

PRÍPRAVA :

Hrušku aj so šupou (s očistenou sa zle pracuje a po tepelnej úprave je príliš krehká) pokrájame asi na 3/4 cm plátky, ktoré prekrojíme na polovice a opečieme na sucho na grilovacej alebo inej panvici. Suroviny na dresing zmiešame .. na tanier dáme šalát, opečené hrušky, posypeme rozdrobeným syrom a pokvapkáme dresingom a podávame.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Zapekaný baklažán

  Baklažán v chladničke bol už tesne pred skonaním a keďže ja iba veľmi nerada mrhám potravinami, tak som rozmýšľala čo chutné a k tomu aj r...