sobota 21. novembra 2020

Carpaccio z tepelne upravenej červenej repy

Pri príprave carpaccia z tepelne upravenej červenej repy (varenej alebo pečenej) je postup obdobný ako pri surovej repe, ideálne je cviklu si pripraviť deň vopred, alebo použiť hotovú upravenú cviklu, ktorá sa dá bez problém kúpiť vo všetkých väčších obchodných receptoch. Očistenú čerstvú repu nakrájanú na čo najtenšie plátky (odporúčam použiť nejakú pomôcku aby boli plátky čo najtenšie 


POTREBUJEME (na 4 porcie) :

4 stredne veľké červené repy
3 ČL olivového oleja
2 PL balzamikovej redukcie
1 ČL medu
100 g syra Feta
orechy a čerstvý tymián na ozdobenie 

PRÍPRAVA :


Červenú repu umyjeme, osuším a aj so šupou pečieme zabalenú v alobale v rúre vyhriatej na 200°C - menšiu 1 hodinu, väčšiu 1,5 hodiny, ideálne je pripraviť si deň dopredu. Vychladnutú repu očistíme a nakrájame na čo najtenšie plátky, rozložíme na tanier, jemne osolíme a okoreníme a potrieme dresingom z balazmikovej redukcie, octu, olivového oleja a medu. Nakoniec posypeme rozdrobeným syrom, dozdobíme vlašskými orechmi a tymianom.



   

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Zapekaný baklažán

  Baklažán v chladničke bol už tesne pred skonaním a keďže ja iba veľmi nerada mrhám potravinami, tak som rozmýšľala čo chutné a k tomu aj r...