sobota 21. novembra 2020

Carpaccio z čerstvých paradajok

Po recepte na carpaccio z červenej repy pridávam tento skvelý recept na carpaccio z čerstvých paradajok, ktorý je ako stvorený jamä na horúce letné dni. I



POTREBUJEME (na 4 porcie) :

6 - 8 tvrdých paradajok 
6 - 8 plátkov prerastenej oravskej slaniny alebo sušenej šunky
soľ
korenie
balzamiková redukcia alebo vínny ocot
kvalitný panenský olivový olej
kúsok parmezánu
čerstvú bazalku

PRÍPRAVA :

Príprava je neskutočne jednoduchá a zaberie iba pár minút. Tenké prúžky slaniny alebo sušenej šunky opečieme na suchej panvici do chrumkava - ak používame slaninu tak papierovým obrúskom odsajeme prebytočný tuk. 

Paradajky pokrájame na tenké plátky, rozložíme na tanier, ochutíme soľou a korením, pokvapkáme balzamikovou redukciou alebo vínnym octom (ja uprednostňujem balzamikovú redukciu, ktorá má jemnejšiu chuť), rovnomerne rozložíme kúsky opečenej slaniny alebo sušenej šunky, posypeme hoblinami parmezánu a ozdobíme čerstvou bazalkou. Podávame samotné alebo s opečeným toastom. 



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Zapekaný baklažán

  Baklažán v chladničke bol už tesne pred skonaním a keďže ja iba veľmi nerada mrhám potravinami, tak som rozmýšľala čo chutné a k tomu aj r...