Po recepte na carpaccio z červenej repy pridávam tento skvelý recept na carpaccio z čerstvých paradajok, ktorý je ako stvorený jamä na horúce letné dni. I
POTREBUJEME (na 4 porcie) :
6 - 8 tvrdých paradajok
6 - 8 plátkov prerastenej oravskej slaniny alebo sušenej šunky
soľ
korenie
balzamiková redukcia alebo vínny ocot
kvalitný panenský olivový olej
kúsok parmezánu
čerstvú bazalku
PRÍPRAVA :
Príprava je neskutočne jednoduchá a zaberie iba pár minút. Tenké prúžky slaniny alebo sušenej šunky opečieme na suchej panvici do chrumkava - ak používame slaninu tak papierovým obrúskom odsajeme prebytočný tuk.
Paradajky pokrájame na tenké plátky, rozložíme na tanier, ochutíme soľou a korením, pokvapkáme balzamikovou redukciou alebo vínnym octom (ja uprednostňujem balzamikovú redukciu, ktorá má jemnejšiu chuť), rovnomerne rozložíme kúsky opečenej slaniny alebo sušenej šunky, posypeme hoblinami parmezánu a ozdobíme čerstvou bazalkou. Podávame samotné alebo s opečeným toastom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára