sobota 21. novembra 2020

Teplý cviklový prílohový šalát

Ja by som nemala zo zdravotných dôvodov konzumovať kapustu a toto je jej veľmi dobrá náhrada. Šalát je rýchlo hotový, nenáročný na suroviny a veľmi chutný. Hodí sa  ako  príloha  k  akémukoľvek mäsu  - my sme v čase fotenia mali ako prílohu k hodovej húske.


POTREBUJEME (na 4 porcie) :

4 stredne veľké červené repy
1 PL olivového oleja
1 - 1,5 dl červeného vína
1PL červeného balzamikového octu
1 ČL balzamikovej redukcie (voliteľné)
1 PL medu
soľ
korenie
čerstvý tymián
1 PL pikantného džemu (napr. ríbezľa, višňa, malina - voliteľné)

PRÍPRAVA :

Čerstvú červenú repu ošúpeme, pokrájame na menšie kusy a rozmixujeme na 
menšie kúsky - nie úplne na kašu, aby boli kúsky cítiť. Rozmixovanú repu 1-2 minúty restujeme na rozohriatej panvici s olivovým olejom, podlejeme vínom, ochutíme balzamikovým octom a redukciou, soľou, korením, medom, môžeme pridať lyžičku lekváru - ja som pridala lyžicu levanduľového sirupu, ktorý som skúšala. Nakoniec pridáme čerstvý tymian, minútu podusíme a podávame.  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Zapekaný baklažán

  Baklažán v chladničke bol už tesne pred skonaním a keďže ja iba veľmi nerada mrhám potravinami, tak som rozmýšľala čo chutné a k tomu aj r...