Ja by som nemala zo zdravotných dôvodov konzumovať kapustu a toto je jej veľmi dobrá náhrada. Šalát je rýchlo hotový, nenáročný na suroviny a veľmi chutný. Hodí sa ako príloha k akémukoľvek mäsu - my sme v čase fotenia mali ako prílohu k hodovej húske.
POTREBUJEME (na 4 porcie) :4 stredne veľké červené repy1 PL olivového oleja1 - 1,5 dl červeného vína1PL červeného balzamikového octu1 ČL balzamikovej redukcie (voliteľné)1 PL medusoľkoreniečerstvý tymián1 PL pikantného džemu (napr. ríbezľa, višňa, malina - voliteľné)PRÍPRAVA :Čerstvú červenú repu ošúpeme, pokrájame na menšie kusy a rozmixujeme na
menšie kúsky - nie úplne na kašu, aby boli kúsky cítiť. Rozmixovanú repu 1-2 minúty restujeme na rozohriatej panvici s olivovým olejom, podlejeme vínom, ochutíme balzamikovým octom a redukciou, soľou, korením, medom, môžeme pridať lyžičku lekváru - ja som pridala lyžicu levanduľového sirupu, ktorý som skúšala. Nakoniec pridáme čerstvý tymian, minútu podusíme a podávame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára