Ja som baklažán pre kuchyňu "objavila" iba pred pár rokmi. Teda samozrejme vedela som, že existuje, ale nikdy mi nepripadal dostatočne chutný na konzumáciu. Ide však iba o to správne ho pripraviť a dochutiť. Tento recept je veľmi jednoduchý a vynikne v ňom chuť baklažánu. Príprava veľmi jednoduchá, čo určite gazdinky ocenia.
POTREBUJEME (na jednu porciu) :
1 malý alebo polovicu väčšieho baklažánu
1-2 PL olivového oleja
1 ČL citrónovej šťavy,
soľ
korenie
2 strúčiky cesnaku
1 PL na jemno posekanej petržlenovej vňate
menší pekáč, papier na pečenie
PRÍPRAVA :
Baklažán umyjeme, osušíme, odkrojíme koniec, prekrojíme na polovicu, narežeme do kríža, osolíme a necháme pol hodinku odtiecť na site. Následne baklažán osušíme, zo všetkých strán potrieme olivovým olejom a na pekáči s papierom na pečenie reznou stranou otočenou hore pečieme v rúre vyhriatej na 200°C 30-35 minút. Pokiaľ sa baklažán pečie zarobíme dresing z olivového oleja, citrónovej šťavy, korenia, cesnaku a petržlenovej vňate, ktorým horúci baklažán polejeme a teplý podávame, najlepšie s opečeným chlebom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára