sobota 21. novembra 2020

Sardínsky pečený baklažán

Ja som baklažán pre kuchyňu "objavila" iba pred pár rokmi. Teda samozrejme vedela som, že existuje, ale nikdy mi nepripadal dostatočne chutný na konzumáciu. Ide však iba o to správne ho pripraviť a dochutiť. Tento recept je veľmi jednoduchý a vynikne v ňom chuť baklažánu. Príprava veľmi jednoduchá, čo určite gazdinky ocenia.



POTREBUJEME (na jednu porciu) :

1 malý alebo polovicu väčšieho baklažánu
1-2 PL olivového oleja
1 ČL citrónovej šťavy, 
soľ
korenie
2 strúčiky cesnaku
1 PL na jemno posekanej petržlenovej vňate
menší pekáč, papier na pečenie

PRÍPRAVA :

Baklažán umyjeme, osušíme, odkrojíme koniec, prekrojíme na polovicu, narežeme do kríža, osolíme a necháme pol hodinku odtiecť na site. Následne baklažán osušíme, zo všetkých strán potrieme olivovým olejom a na pekáči s papierom na pečenie reznou stranou otočenou hore pečieme v rúre vyhriatej na 200°C 30-35 minút. Pokiaľ sa baklažán pečie zarobíme dresing z olivového oleja, citrónovej šťavy, korenia, cesnaku a petržlenovej vňate, ktorým horúci baklažán polejeme a teplý podávame, najlepšie s opečeným chlebom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Zapekaný baklažán

  Baklažán v chladničke bol už tesne pred skonaním a keďže ja iba veľmi nerada mrhám potravinami, tak som rozmýšľala čo chutné a k tomu aj r...