Výborný recept od gastro experta a foodstylistu Rudolfa Hégera, ktorý ma zaujal najmä preto, že sú v ňom použité zdravšie suroviny (ovsené vločky, brezový cukor, kokosová múka).
POTREBUJEME :
3 ks vajíčka
60 g brezový cukor (alebo kľudne iný)
1 prášok do pečiva
600 g strúhané jablká
citrónová šťava z polovice citróna
60 g kokosová múka
1 ČL škorice
1 ks vanilkový cukor či vanilkový lusk
(ja používam mletú Bourbon vanilku)
vlašské orechy, mandľové lupienky, sušené ovocie na ozdobenie
PRÍPRAVA :
Vyšľaháme žĺtka s brezovým cukrom a práškom do pečiva do peny, vmiešame ovsené vločky.
Očistíme a nastrúhame jablká (ja som polovicu ošúpala a polovicu som postrúhala aj so šupou), pridáme citrónovú šťavu, kokosovú múku, a obe hmoty zmiešame.
Pridáme škoricu, vanilku a nakoniec jemne vmiešame sneh. Rovnomerne rozvrstvíme do tortovej formy alebo pekáča, ktoré vystelieme papierom na pečenie (ja som použila tortovú formu s priemerom 22 cm).
Vrch torty posypeme vlašskými orechmi, mandľovými lupienkami a môžeme pridať aj sušení ovocie (dala som sušené brusnice).
Pečieme v rúre vyhriatej na 190°C 30-40 minút (vyskúšame špajdľou - každá rúra pečie inak, ja som piekla 40 minút). Po vychladnutí, ozdobíme čerstvými malinami a posypeme práškovým alebo brezovým cukrom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára